תאילנד – מקלט לקופי הגיבון

הצטרפו לצוות בינלאומי של מתנדבים במקלט לקופי גיבון במערב תאילנד, לחוויה ייחודית בה תכירו מקרוב את הקופים המגיעים למקלט בעקבות פציעה, שבי או צמצום שטחי המחיה שלהם.

3006
3007
3008
3009
3010
3011
3012
3013
3014
3015
3016
3017
3018
3019
3020
3021
3022
3023

תקציר

מידע כללי

מיקום: מאי סוט, פרובינציית טאק, מערב תאילנד

משך התכנית: שבוע עד שמונה שבועות

נמל תעופה: נמל התעופה הבינלאומי בבנגקוק

אופי ההתנדבות: טיפול בקופי גבון ובסביבת המחיה שלהם

מספר משתתפים: 5-10 מתנדבים מרחבי העולם

גיל: 18 – 60

התוכנית כוללת

מגורים: חדרים משותפים למתנדבים בשטח המקלט

אוכל: שלוש ארוחות ביום

הכשרה: פרטי התכנית המלאים יישלחו לאחר ההרשמה

תמיכה: תמיכה מישראל בעת הצורך

איסוף: (איסוף מנמל התעופה ביום ההגעה (ראשון

לא כולל

לא כולל טיסות, ויזה (במידת הצורך), ביטוח נסיעות, הוצאות אישיות

* מומלץ להתחסן נגד כלבת – אנא התייעצו עם מרפאת מטיילים טרם הנסיעה

מיקום

מאי סוט שוכנת בצפון – מזרח תאילנד, קרוב לגבול עם בורמה (מיאנמאר). בשל הקרבה לבורמה, באזור זה מתגוררים תאים ובורמזים זה לצד זה וגם בני לאומים אחרים, סינים, למשל. שילוב זה הופך את מאי סוט לעיירה מעניינת מבחינה תרבותית, בה אפשר להכיר את אורח החיים בתאילנד מזווית קצת אחרת. בעיירה מאי סוט ישנן כמה מסעדות טובות ושוק מעניין.

על התכנית

המקלט לקופי הגיבון מיועד לכאלה שנשבו או נפצעו, ומטרתו לספק להם סביבה מוגנת ובטוחה. פעילות המתנדבים במקום חשובה מאוד והם דואגים לספק לקופים סביבת מחייה נעימה, דואגים להכנת מזון והאכלה, לטיפוח וניקיון המגורים וגם מארחים להם חברה. הקופים המגיעים למקלט נשארים בו, לרוב, כל חייהם מכיוון שאם ישוחררו בחזרה, נשקפת להם סכנה. בשל כך, ישנה חשיבות רבה ליצור לגיבונים סביבה בה יוכלו לחיות בנעימים לצד בני האדם. האווירה במקום רגועה ונעימה אך לא חסרות משימות למתנדבים.

אופי ההתנדבות

הפעילות במקלט לקופי הגיבון כוללת כמה משימות:הכנת מזון: פעמיים ביום מכינים לקופים את המזון, בדרך כלל בשעות 9 בבוקר ו-2 בצהריים. לכל גיבון יש להכין את האוכל שהותאם לו אישית. לאחר הכנת המזון, המתנדבים גם מסייעים בהאכלה.ניקיון מגורי הקופים: כבכל תכנית עם בעלי חיים, גם במקלט לקופי הגיבון חלק מהמשימות היומיומיות הן ניקיון סביבת המחייה של הקופים על מנת לספק להם אווירה נעימה.יצירת אינטרקציה עם הקופים: חלק מהקופים המגיעים למקלט עברו התעללות מצד בני אדם ולכן הם חשדניים ומפוחדים. המתנדבים מסייעים לקופים להסתגל ולהתרגל לסביבת בני אדם ודואגים לייצר עבורם סביבה תומכת ונעימה, בה יוכלו לחיות ללא חשש.יום שני: היום הראשון להגעה למקלט הקופים הוא יום של היכרות והכוונה. ביום זה הצוות המקומי מתדרך את המתנדבים לגבי המקום והפעילויות השונות, כמו גם אודות כללי זהירות ובטיחות בקרבת הקופים.ימים שלישי – שישי: אלו ימי פעילות מלאים, הכוללים את הפעילויות שתוארו מעלה, ייתכנו אף משימות נוספות כמו סיוע בטיפולים רפואיים. בסוף הפרויקט תוענק למשתתפים תעודת-גמר.

שבוע הכרות תרבותית 

לכל משתתף בתכנית זו מומלץ להתחיל בשבוע היכרות תרבותית באזור סינגבורי. בשבוע זה לומדים על תאילנד ומכירים את המתנדבים האחרים. בשבוע ההיכרות נהנים משיעורי בישול (אוכל תאילנדי טעים!), שיעורי שפה וסיורים ומקבלים טיפים להתאקלמות מהירה בתאילנד. מטרת שבוע ההכרות היא ליצור עבורך ״נחיתה רכה״ אל תוך חווית ההתנדבות על ידי הבנת התרבות, הנימוסים, והנורמות של החברה המקומית. לוח זמנים בשבוע האוריינטציה: יום שני – היום מתחיל בסיור בכפר נעים בדרום תאילנד – טא קאם. משם ממשיכים לביקור במקדש Wat Phikun Thong. בצהריים מגיעים לארוחה במסעדה מקומית. אחר הצהריים הגעה לסינגבורי וסיור היכרות ראשוני. אחרי ארוחת הערב, ילדי הכפר מקבלים  את פני המתנדבים החדשים. היו מוכנים לרקוד! יום שלישי – אחרי ארוחת הבוקר, טיול בעיר ההיסטורית של איוטאיה – Phra Nakhon Si Ayutthaya, שם נמצאות חורבות עתיקות ויצירות אומנות מסורתיות. הפארק ההיסטורי באיוטאיה זכה להכרה בינלאומית כאתר מורשת עולמי של אונסק"ו. לאחר מכן, ממשיכים לביקור ב”כפר הפילים" המיוחד ולאחריו ארוחת ערב על גדת נהר באזור. יום רביעי – אחרי ארוחת הבוקר מתחילים בשיעורי השפה התאילנדית ושיעור בישול חווייתי. אחר הצהריים אפשר לנסוע לעיר (סינגבורי) להנות מביקור בבריכת השחייה, לנצל את הגישה לאינטרנט באחד מבתי הקפה הרבים באזור, ולנסות לתרגל את מיומנויות השפה התאילנדית. בערב, תהנו מארוחה על האש בסגנון תאילנדי. יום חמישי – בבוקר מבקרים באחד מבתי הספר באזור, בו אפשר לפגוש את הילדים ולשחק איתם. במהלך חופשות בית הספר (מאמצע מרץ עד אמצע מאי, ובאוקטובר), כאשר בית הספר סגור, מבקרים בקייטנת אנגלית. בהמשך היום אפשר לבקר בכמה מהאתרים היפים והמקדשים הבודהיסטים שבאזור. יום שישי – לפנינו יום נוסף של סיור באזורים סרבורי ולופבורי. בסיור מבקרים במקדש הקוף ובמקדש המפורסם בו נמצאת עפ״י הסיפור טביעת רגלו של בודהה.  בסוף השבוע – סוף השבוע חופשי לחלוטין. אפשר לנוח, לקחת מונית ולבקר באתרים רבים במחוזות הקרובים, או לעלות על אוטובוס לבנגקוק לסוף השבוע. **מאחר שתאילנד היא מדינה טרופית עם מזג אויר הפכפך, לוח הזמנים הנ"ל נתון לשינויים.

מגורים ואוכל

מגורים: המנדבים גרים בחדרים זוגיים המופרדים לנשים וגברים. לכל חדר מקלחת ושירותים צמודים. בחדרים יש מאווררים ואינטרנט אלחוטי. במתחם המגורים ישנו סלון עם טלוויזיה ומגוון סרטים בדי.וי.די אוכל: שלוש ארוחות ביום הכוללות אוכל מקומי תאילנדי. המזון לא חריף מאוד. כביסה: אין מכונת כביסה. המשתתפים יכולים לכבס ביד. אינטרנט: חיבור אלחוטי במתחם המגורים.

טיפים

ההתנדבות שמתחילה בשבוע ההיכרות כוללת סיורים וביקורים באתרי תרבות באזור סינגבורי, לופבורי ועוד. עם תחילת ההתנדבות במקלט, יש אפשרות לסייר ברחבי תאילנד בסופי השבוע. הצוות המקומי יוכל לסייע בתכנון הטיולים. תוכלו גם לבחור באחת מהפעילויות הבאות ולהאריך את שהותכם בתאילנד (לא כלול בתכנית): אגרוף תאילנדי – הרשמה לשיעורי אגרוף תאילנדי מסורתי בהדרכתו של האלוף המקומי של מחוז סינגבורי. התנדבות בחופים של הואה-הין – שבוע זה יכול להשלים את החוויה שלכם בתאילנד. תוכלו לצאת לטיולים, לסייע לנזירים וללמוד על בודהיזם. בזמנכם הפנוי אפשר כמובן לרבוץ בחופים היפים. טרק בג'ונגל של הפארק הלאומי קאו-יאה – צאו להרפתקאה ביערות הגשם המרשימים של האזור. בטיול תהיה לכם הזדמנות להצטרף לריקוד שבטי-מסורתי ולבקר במפלים מרהיבים ומערות עלומות. בודהיזם: קורס היכרות מזורז – בשבוע זה תוכלו להתוודע לעיקרי תורת הבודהיזם. תהיה לכם הזדמנות לשוחח עם נזיר מקומי ולשהות יומיים במקדש, בו תוכלו לתרגל מדיטציה ולהיחשף לחיי היום-יום של הנזירים.  טיפול בפילים באומפנג – סייעו למטפלים של הפילים (מהוטים) בעבודות היום-יום: האכלה, ניקיון ובדיקות רפואיות. זו הזדמנות נהדרת ללמוד על התפקיד של הפיל בתרבות התאילנדית, וכן על הבעיות החברתיות שהתעוררו בהקשר זה.  דרישות מינימום

  • מגיל 18 ומעלה
  • עצמאות ומוטיבציה גבוהה
  • אנגלית ברמת שיחה
  • יכולת לשהות ולפעול באזורים לחים וחמים
  • חיסונים: מומלץ להתחסן נגד כלבת, אנא התייעצו עם מרפאת מטיילים.
הבהרה: ייתכן והמידע המופיע בעמוד זה אינו מעודכן באופן מלא. בכדי לקבל את המידע המלא והמעודכן חשוב לצפות בעמוד התכנית באתר GoEco באנגלית:


לחצ/י למעבר לאתר באנגלית

מעוניינ/ת לשמוע עוד על התכנית?

בוא/י נדבר!























  הרשמה לעדכונים ופרסומים


קרא/י עוד בבלוג שלנו